Eğitimler -> SORULARINIZ-CEVAPLARIMIZ

K.K.T.C Vatandaşları İçin Açıklama

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye'de oturma izni almış olan yabancı uyruklulara,  Yönetmelikte öngörülen şartları sağlaması halinde ADB verilir.



Amatör Denizci Belgesi Alma Şartları, Sınavları ve Belgelendirme

 

Yeterlik şartları

 

 

 

MADDE 8 – (1) T.C. Vatandaşı olan ve ADB almak isteyen kişilerde;

 

a) 14 yaşını bitirmiş olmak (18 yaşından küçük olanların Ek–1deki Muvafakatnameye uygun imzası noterlikçe onaylanmış veli veya vasi muvafakati aranır.),

 

b) 9 uncu maddede belirtilen şartları taşıdığını sınava başvuru sırasında belgelemek,

  • MADDE 9 – (1) ADB alacak kişilerin göz ve kulak-burun-boğaz (KBB) muayenelerinden geçerek, bünyesinde göz ve KBB uzmanı çalıştıran resmi veya özel sağlık kuruluşlarından "Amatör Denizci Belgesi Alabilir" raporu almaları gerekir. Rapor, sınav tarihinden en çok dört ay önce düzenlenmiş olmalıdır.

  • (2) Amatör denizcilerin göz ve KBB sağlık muayeneleri, kara taşıt sürücüleri için geçerli olan esaslar dâhilinde yapılır. Ancak, monoküler olup sağlam gözü 10/10’dan daha az görenler, renk körlüğü veya gece körlüğü olanlar amatör denizci belgesi alamazlar.

  • (3) İdare, sağlık durumlarından kuşku duyulan ya da hasta oldukları bildirilen ADB sahiplerinin, sağlık durumlarının tekne kullanmalarına engel olup olmadığının belirlenmesi amacıyla sağlık yoklamalarının yenilenmesini her zaman isteyebilir.


c) Amatör Denizci Sınavını başarmak

 

şartları aranır.

------------------------------------------------

 

(2) Denizcilik Fakülteleri mezunları, Deniz Harp Okulu mezunları, yüksekokulların denizcilikle ilgili bölümlerinin güverte ve makine bölümleri mezunları, Astsubay Güverte ve Makine Sınıfı okulları mezunları ile denizcilik meslek lisesi güverte ve makine bölümü mezunlarına talep etmeleri halinde sınav şartı aranmadan ADB verilir.

 

(3) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye'de oturma izni almış olan yabancı uyruklulara, bu Yönetmelikte öngörülen şartları sağlamaları halinde ADB verilir.

 

    




www.amatordenizcilik.com bir Kuzey Danışmanlık Uzaktan Eğitim Hizmetidir. Tüm Hakları Saklıdır ve Sitede bulunan hiçbir materyal izinsiz kopyalanamaz.
Kuzey Kalite ve Yönetim Sistemleri Danışmanlık Halkla İlişkiler Reklam Turizm Ticaret Ltd. Şti. Adres: Hamidiye Mahallesi, Sevim Çalışkan Apt. 7/7 Mersin
Tel. : 0324 238 24 24 - Fax : 0 324 238 24 24 © Copyright 2011, Kuzey Danşmanlık | Her Hakkı Saklıdır.